AVORS
AVORS

Активности

У наставку 22. редовне сједнице Народне скупштине Републике Српске одржаном 5.7.2022. године, разматран је Извјештај о раду са финансијским извјештајем Агенције за високо образовање Републике Српске за 2021. годину. У складу са чланом 43. став 1. Закона о обезбјеђењу квалитета у високом образовању Републике Српске Агенција има обавезу да поднесе Народној скупштини извјештај о раду најкасније до 30. јуна текуће године за претходну годину.

У склопу својих редовних активности 1.7.2022. године у просторијама Агенције одржана је друга редовна сједница Комитета за жалбе и приговоре. На сједници се расправљало о питањима везаним за поступке који се воде пред Агенцијом. Другој редовној сједници Комитета за жалбе и приговоре Агенције за високо образовање Републике Српске присуствовали су чланови Комитета за жалбе и приговоре: проф. др Валерија Шаула и доц. др Сања Голијанин из реда академске заједнице и представник студената Никола Буловић. Сједницом је предсједавала проф. др Валерија Шаула.

Представници Агенције за високо образовање Републике Српске учествовали су у Форуму Европске асоцијације за обезбјеђење квалитета у високом образовању (European Association for Quality Assurance in Higher Education – ENQA) у Кардифу од 22. до 24. јуна 2022, те првог дана представили пројекат рангирања високошколских установа у Републици Српској.

У просторијама Агенције за високо образовање Републике Српске одржана је 34. редовна сједница Управног одбора Агенције на којој су присуствовали предсједник и чланови Управног одбора: проф. др Невенко Врањеш, проф. др Маријана Каповић Соломун, проф. др Дејан Бокоњић из реда академске заједнице и Тамара Симић, представник привреде и праксе и представник студената Марко Ромић.Поред чланова Управног одбора, сједници су присуствовали: Драган Ђаковић, секретар Агенције и Душка Радмановић, помоћник директора за акредитацију и међународну сарадњу.

Округли сто "Признавање неформалног образовања и информалног учења у БиХ" организован је у Сарајеву 02. јуна 2022.године у склопу ИПА пројекта Образовање за запошљавање. Округлом столу присуствовали су представници Агенције зе високо образовање Републике Српске као и представници високошколских установа и различитих институција.

Подкатегорије

Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA