RS HEAA
RS HEAA

 

Мрежа агенција за осигурање квалитета у високом образовању Централне и Источне Европе (Central and Eastern European Network of Quality Assurance Agencies in Higher Education – CEENQA) одржала је 19.01.2021. године трећи у низу двомјесечних онлајн састанака представника агенција чланица мреже који је био посвећен управљању подацима у агенцијама за акредитацију.

Систем управљања подацима представила је Агенција за акредитацију студијских програма инжењерства, информатике природних наука и математике из Њемачке (Accreditation Agency for Study Programmes in Engineering, Informatics, Natural Scineces and Mathematics - ASIIN). Ова агенција такође је представила и свој контекст дјеловања и кључне активности, као и Агенција за квалитет у високом образовању Латвије (Quality Agency for Higher Education - AIKA).

Чланови Извршног одбора CEENQA Душка Радмановић и Олгун Чичек представили су оквирне теме за излагања на предстојећој Генералној скупштини CEENQA планираној за јесен 2021. године. Радмановићева је задужена за координацију радне групе посвећене раду високошколских установа током пандемије вируса корона, док је Чичек задужен за радну групу која се бави темама у вези са радом агенција за осигурање квалитета у истом периоду.

Чичек је такође саопштио да се осам агенција пријавило за овогодишњи програм размјене особља између агенција за 2021. годину који ће се у цјелости обавити онлајн. Програм размјене особља унутар CEENQA реализује се већ шесту годину за редом.

На стастанку је учествовало 48 представника агенција чланица мреже, а планирано је да нови састанак сличног типа буде одржан у марту 2021. године.


Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA