AVORS
AVORS

                

Начелник Одјељења за осигурање квалитета и међународу сарадњу Душка Радмановић присуствовала је 27.октобра 2020. године сједници Извршног одбора Мреже агенција за осигурање квалитета Централне и Источне Европе (Central and Eastern European Network of Quality Assurance Agencies in Higher Education – CEENQA) у својству члана Одбора.

Одбор је разматрао припреме за други двомјесечни састанак свих агенција CEENQA који је планиран за 17. новембар 2020. године, а на којем је планирано да координатори испред Одбора, Мартина Видлакова и Душка Радмановић представе програм размјене особља агенција у новим условима проглашене пандемија вируса Корона.

На састанку ће такође бити представљена организација, структура и надлежности Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске, као и резултати тематске анализе о квалитету наставе на високошколским установама у Републици Српској током реализације наставног процеса на даљину.

Извршни одбор разматрао теме за предстојећу генералну скупштину, те донио одлуку да се одржавање скупштине пролонгира за јесен 2021. године када ће се, у складу са могућностима путовања, опредијелити хоће ли скупштина бити одржана на даљину. Одлучено је да се теме прилагоде тренутно ситуацији са којом се суочавају све агенције, те ће скупштина имати двије радне групе, прву посвећену начину рада агенција током трајања епидемије, а другу начину рада високошколских установа у наведеним условима.

Договорено је да ће Олгун Чичек координисати рад прве радне групе, а Радмановићева рад друге радне групе испред Извршног одбора, као и да ће постојећи програм размјене особља у оквиру мреже бити прилагођен новим околностима на начин да се сугерише учествовање у онлајн посјетама високошколским установама и студијским програмима.

Радмановић је члан Извршног одбора CEENQA од априла 2017. године и обављала је и дужност потпредсједника мреже.

 

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA

Партнери