AVORS
AVORS

Представници Агенције за високо образовање Републике Српске учествовали су 22. маја на састанку Глобалне мреже академског интегритета (GAIN).
Мрежа која се бави питањима заштите и унапређења академског интегритета, и размјењује праксе међу чланицама о процедурама за санкционисање и спречавање недоличног понашања у академској заједници, организује редовне састанке на различите теме засноване на размјени искустава између чланица са уваженим говорницима из цијелог свијета који се баве питањима од значаја за академски интегритет.

Овај састанак је био фокусиран на два истраживачка рада: „Пирамида спровођења образовног интегритета: нови оквир за суочавање и одговор на превару студената“, који су представиле Cath Ellis са Универзитета у Сиднеју, Аустралија и Kane Murdoch са Универзитета Macquarie, Сиднеј, Аустралија и „Академско недолично понашање међу студентима широм Аотеароа: увиди и импликације за политику и праксу“ који је представио Jason Stephens, ванредни професор, Универзитет у Окланду, Нови Зеланд.
Током састанка, члановима мреже представљени су ажурирани пројектни задаци мреже и ажурирани критеријуми за чланство и гласање о колективној изјави.

Javni poziv za prijavljivanje eksperata iz zemlje i inostranstva

Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA

Јавни позив