RS HEAA
RS HEAA

 

Директор Агенције за високо образовање Републике Српске (АВОРС) доц. др Биљана Војводић и директор Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета на нивоу институција БиХ (ХЕА) проф. др Енес Хашић одржали су радни састанак 29.04.2021. године на којем су договорили сарадњу двају институција у свим кључним сегментима рада, као што је акредитација студијских програма, развој мјерљивих индикатора квалитета у оквиру критеријума за акредитацију, те динамика ажурирања Листе стручњака.

Састанку су присуствовали и замјеници директора ХЕА из реда српског и реда хрватског народа мр Стево Шкрбић и мр Ирена Шишко, као и непосредни сарадници задужени за питања акредитације из обе Агенције.

Будући да су уочена бројна питања која су од интереса за све заинтересоване стране у области високог образовања, договорено је формирање оперативне радне групе која ће непосредно сарађивати у предстојећем периоду, а коју чине проф. др Бењамин Мухамедбеговић и Далибор Атељевић као представници ХЕА, те мр Душка Радмановић и мр Татјана Радаковић као представници АВОРС.

На састанку је такође договорена динамика довршавања отворених управних поступака из ранијег периода у предметима Универзитета у Бањој Луци, Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета ''Синергија'', Независног универзитета Бања Лука и Високе школе Бања Лука Колеџ.

 


Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA