RS HEAA
RS HEAA

 

Агенција за високо образовање Републике Српске активно је учествовала у радионици ‘‘Учинковита, приступачна и транспарентна акредитација студијских програма у Босни и Херцеговини’’ одржаној путем Зоом платформе, 21.- 22. априла 2021. године која је закључила да је акредитација студијских програма један од најважнијих изазова за надлежне институције у наредном периоду.

Мисију техничке помоћи (ТАМ) - радионицу је организовала Ерасмус+ канцеларија у БиХ, у сарадњи са тимом стручњака за реформу високог образовање у БиХ (ХЕРЕ).

Међународни експерт из области високог образовања проф. др Миле Џелалија са Универзитета у Сплиту представио је приступ у обезбјеђењу квалитета у простору Европске Уније, као и искуства Хрватске у акредитацији студијских програма.

Агенцију Републике Српске је представљала директор доц. др Биљана Војводић, те сараднице Душка Радмановић и Татјана Радаковић.

Војводић је другог дана конференције била један од панелиста, те је представила активности Агенције Републике Српске у области акредитације студијских програма, посебно наглашавајући важност даљег развоја стандарда и критеријума за вањско вредновање који омогућавају сврсисходнији и конзистентнији приступ овој важној области.

Радионица је окупила близу сто учесника, представника различитих институција које се баве високим образовањем, као и представнике високошколских установа из БиХ, те је закључено како је неопходно интензивирати активности на акредитацији студијских програма.

 


Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA