RS HEAA
RS HEAA

 

Начелник Одјељења за осигурање квалитета и међународну сарадњу Душка Радмановић одржала је састанак са истраживачким тимом UNESCO-a који чине Санел Хускић са Универзитета Сарајево и Синиша Лакић са Универзитета у Бањој Луци на тему квалитета наставе на даљину у високом образовању.

Канцеларија UNESCO-a у Босни и Херцеговини, заједно са UNICEF, ILO i UN Volunteers у БиХ реализују пројекат „Креирање квалитетнијег образовања за дјецу током и након COVID-19 кризе, с фокусом на најугроженије“ у склопу којег се израђују двије студије „Квалитет е-учења на универзитетима“ и „Потребе предавача у проведби е-учења на универзитетима“. За потребе провођења ових истраживања, истраживачки тим UNESCO-a  је у процесу прикупљања примарних података за студије. Сврха ове активности јесте анализа стања и квалитете е-учења у високошколским институцијама, која ће послужити као база за планирање активности подршке институцијама задуженим за високо образовање.

Радмановић је саговорницима представила резултате тематске анализе наставе на даљину у високом образовању током трајања ванредних околности коју је Агенција за високо образовање Републике Српске припремила у претходном периоду, а која је јавно доступна на интернет страници Агенције.

Истраживачки тим је приликом припреме за прикупљање података уочио да је наведена тематска анализа Агенције једини документ који се бави анализом наставе на даљину у БиХ, не само у области високог образовања, него и када су у питању сви нивои образовања.


Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA