AVORS
AVORS

 

Начелник Одјељења за осигурање квалитета и међународну сарадњу Душка Радмановић учествовала је у вебинару ''Осигурање квалитета у високом образовању – случај Агенције за квалитет у високом образовању Каталоније (AQU Catalunya)'' који је један у низу вебинара организованих од стране Националног вијећа за евалуацију и квалитет Индије (National Assessment and Accreditation Council NAAC).

Директор AQU Марти Касадесус Фа (Marti Casadesus Fa) представио је систем високог образовања Каталоније, покрајине у Шпанији, која има седам милиона становника и 225.000 студената на укупно 12 универзитета (седам јавних и пет приватних).

Касадесус је истакао да је AQU један од најстаријих агенција за осигурање квалитета у високом образовању у Европи, будући да је основана прије 24 године, те да је агенција фокусирана на акредитације студијских програма и осигурање квалитета академског и научног особља, а почела је да ради и иницијалне акредитације високошколских установа.

Поред наведеног, према његовим ријечима, AQU спроводи бројна истраживања у високом образовању као што су анализе тржишта рада које су обухватиле анкетирање дипломираних студената са каталонских универзитета с циљем утврђивања њиховог положаја на тржишту рада.

Касадесус је навео да је агенција на чијем је челу прилагодила своје процедуре и стандарде како би се процес акредитације несметано наставио и у условима пандемије на начин да су се посјете одвијале на даљину.

 


Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA