AVORS
AVORS

 

Због проглашене пандемије вируса Корона у већини земаља Европе, овогодишња Генерална скупштина Европске асоцијације за осигурање квалитета у високом образовању (ЕНКА) одржана је посредством интернета 22. октобра 2020. године.

Као представник Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске Скупштини је присуствовала начелник Одјељења за осигурање квалитета и међународну сарадњу Душка Радмановић.

На Скупштини је разматран пријем нових чланица, како у пуном чланству тако и придружених чланица, те измјене Статута ЕНКА и процедура вањског вредновања рада агенција.

Обављено је гласање путем интернет платформе које је омогућило усвајање извјештаја о раду, финансијски извјештаја, као и плана рада и буџета ЕНКА за 2021. годину.

С обзиром да се на Генералној скупштини иначе разматра велики број питања која су од значаја за рад агенција у области високог образовања, ЕНКА је ове године организовала већи број интернет семинара који су пратили питања рада у новим околностима, индикатора у високом образовању итд..


Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA