RS HEAA
RS HEAA

Европска асоцијација за осигурање квалитета у високом образовању (ЕНКА) организовала је 11. маја 2020. године интернет семинар у оквиру којег су представљени резултати пројекта ''Анализа аутентичности и ауторизације електронског вредновања утемељена на повјерењу'' - Trust-based Authentication and Authorship e-assessment analysis (TeSLA)

Као представник Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске на семинару је учествовала начелник Одјељења за осигурање квалитета и међународну сарадњу, Душка Радмановић.

Преглед пројекта TeSLA су представиле Ана Гуеро Ролдан, координатор пројекта (Универзитет Оберта, Каталонија) и Естер Уертас (Агенција за осигурање квалитета универзитета Каталоније, Шпанија), као и један од резултата развијених од стране институција за осигурање квалитета (међу којима је и ЕНКА) – Оквир за осигурање квалитета електронског вредновања.

Посебно је било ријечи о систему електронског вредновања утемељеног на повјерењу који је развијен у оквиру пројекта, као и о изградњи и унапређивању повјерења у учењу на даљину.

Учесници су имали могућности учествовања у дискусији и постављања питања.


Партнери

Чланство у мрежама

ENQA INQAAHE CEENQA